Kijkcijfers zondag 26 mei 2024

De TV van gisteren: Nieuw seizoen Undercover in Nederland zorgt voor veel woede bij kijkers

27 mei 2024 08:46 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6

Alberto Stegeman was gisteravond terug met een nieuw seizoen van Undercover in Nederland en ging van start met een bizarre zaak. Kijkers keken met verbijstering toe.

Alleen qua kijkcijfers bleef het programma een beetje achter.

Undercover in Nederland

Alberto Stegeman dook in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Undercover in Nederland in de gevaarlijke wereld van de zogenoemde Germaanse geneeskunde. Een stroming die ernstig zieke mensen afraadt om naar het ziekenhuis te gaan. 511.000 kijkers waren getuige hoe Alberto de confrontatie aanging met twee zogenaamde genezers. Wat deze mensen allemaal uitkraamden zorgde voor veel woede en frustratie bij kijkers.

Dwars Door de Lage Landen

Het programma dat door de meeste kijkers werd bekeken (op het Journaal na dan) was uiteraard weer Dwars Door de Lage Landen. 987.000 zagen hoe Arnout Hauben, cameraman Philippe en geluidsman Ruben Nederland achter zich lieten en de Belgische grens overstaken.

De mannen wandelden door prachtige villawijken, brachten een bezoekje aan een graaf en zijn kasteel en Arnout mocht mee in een oorlogsvliegtuigje. Zelf zal hij de tocht niet snel vergeten want tijdens een bezoekje werd hij flink in zijn enkel gebeten door een klein hondje.

Rooijakkers Over de Vloer

Wie meer zin had in amusement was bij RTL4 aan het goede adres. 892.000 kijkers stemden af naar Postcode Loterij Eén Tegen 100. Beste Kijkers wist daarnaast te flink te profiteren van het wegvallen van De Oranjezondag en trok 820.000 kijkers. 

Art Rooijakkers bracht in Rooijakkers Over de Vloer een bezoekje aan voetbalster Lieke Martens en dat leverde een mooi en openhartig gesprek op. Uiteindelijk keken daar 538.000 naar.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp.

Meer over