Kijkcijfers 30 april 2023

De TV van gisteren: Kijkers onthutst na ontknoping Undercover in Nederland

1 mei 2023 09:08 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6

Vorige week werden kijkers al geconfronteerd in Undercover in Nederland met de schokkende beelden van een zorgboerderij in het Groningse Wedde. Maar daar werd gisteravond nog een schepje bovenop gedaan, want nu ging het er helemaal bizar aan toe.

In het tweede deel van Undercover in Nederland wist Alberto Stegeman met een verborgen camera binnen te krijgen in de zorgboerderij en die legde nogal wat vast. Zo zien 846.000 kijkers hoe patiënten voor straf buiten op een bankje moeten zitten, sinaasappels naar hun hoofd gegooid krijgen en er worden zelfs martelmethodes gebruikt. De laffe boosdoeners worden natuurlijk geconfronteerd door Alberto maar geven hun fouten niet toe. Kijkers zijn woedend.

TOTO KNVB-beker Ajax-PSV

Voor Undercover in Nederland begon stond de hele avond eigenlijk in het teken van voetbal. Ajax en PSV stonden tegenover elkaar in de finale van de TOTO KNVB beker. Het was een lange zit voor de ruim 2 miljoen kijkers. Niet alleen het spel was verschrikkelijk om naar te kijken, maar na de 1-1 moest er ook verlengd worden. Ook hier werd niet gescoord en moesten beide teams toch aan penalty’s geloven. Uiteindelijk wist PSV er met de prijs vandoor te gaan.

Onze Boerderij in Europa

Voor kijkers die meer zin hadden in iets luchtigs op de zondagavond, was daar natuurlijk nog Onze Boerderij in Europa. Het was dan ook het best bekeken programma van de avond met ruim 1 miljoen kijkers. In de uitzending zagen we een paar oud bekenden terug, namelijk Boer Jouke en zijn Karlijn uit het vorige seizoen van Boer Zoekt Vrouw.

Million Dollar Island

Het tweede seizoen van Million Dollar Island weet niet veel kijkers meer te bekoren. Zo keken er gisteravond nog maar 373.000 kijkers naar het spelprogramma. Met zoveel mensen op een eiland zitten kan natuurlijk wel eens voor wat wrijving zorgen, maar gisteravond werd het kookpunt bereikt. Er werden namelijk vier(!) kandidaten naar huis gestuurd vanwege fysiek geweld en intimidatie.

Renze op Zondag

RTL4 deed ook best prima zaken op de zondagavond. Zo wist Beat the Champions een prima 643.000 kijkers te trekken en Renze op Zondag sloot af met 402.000 kijkers. Ilse de Lange was te gast om onder andere te praten over de Songfestival inzending Mia en Dion.

Meer over