Kijkcijfers woensdag 10 april 2024

De TV van gisteren: Veel kijkers nieuwsgierig wat Johan Derksen te zeggen heeft na rel in Vandaag Inside

11 april 2024 08:43 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© SBS6

Na de uitzending van Vandaag Inside afgelopen dinsdag, waren veel kijkers waarschijnlijk benieuwd hoe Johan Derksen een dag later zou reageren op alle ophef rondom zijn opmerkingen én of hij überhaupt zijn excuses zou aanbieden live op tv.

Die excuses zijn er in ieder geval niet gekomen.

Vandaag Inside

Dinsdagavond deed Johan Derksen veel stof opwaaien door een bijzondere opmerking te maken over Kamerlid Habtamu de Hoop. Ook woensdag was ‘de snor’ de hele dag onderwerp van gesprek, dus hoe zou de uitzending van woensdagavond verlopen. Ruim een miljoen kijkers wilden zien wat de mannen van Vandaag Inside te zeggen hadden en of Johan Derksen spijt zou hebben van zijn uitspraken. Uiteindelijk bleef het vooral bij “Waar maken de mensen zich druk om? Maar ik ben er altijd heel makkelijk in: het interesseert me niets en ik aanvaard alle consequenties.” Op X ging het in ieder geval flink los en zijn er duidelijk twee kampen.

De Piano

Het zal een spannende ochtend voor RTL4 en Chantal Janzen zijn. Vorige week ging het nieuwe programma De Piano van start met 884.000 kijkers en kreeg wisselende kritieken. Het was dan ook afwachten hoeveel mensen er overbleven voor de tweede aflevering. En voor RTL4 begrippen zijn dat er niet veel. Uiteindelijk besloten 597.000 kijkers het programma een tweede kans te geven.

Zussen

De nieuwe Omroep MAX-serie Zussen ging vorige week juist vliegend van start en wist na een week tijd al een flinke mijlpaal te halen. Ook de tweede aflevering van de dramaserie genoten ruim 1,1 miljoen kijkers. Alhoewel de makers volgens de kijkers wel wat steekjes hebben laten vallen qua details.

Je Huis op Orde

Viktor Brand kan ook terugkijken op een mooie avond. Hij weet namelijk bijna net zoveel kijkers te halen als Chantal Janzen. Je Huis op Orde werd namelijk bekeken door 535.000 kijkers. 741.000 kijkers zagen de Champions League kraker tussen Paris Sant Germain en FC Barcelona.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over