Kijkcijfers donderdag 28 april

De TV van gisteren: 1,3 miljoen kijkers voor mogelijk laatste Vandaag Inside

29 april 2022 09:12 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Talpa
Hoewel half Nederland deze week riep om zowel Johan Derksen als Vandaag Inside te boycotten, gebeurt dat nog niet. De talkshow van SBS6 wist namelijk op donderdagavond 1,3 miljoen kijkers te trekken.

Het was daarmee op afstand de best bekeken talkshow van de avond.

Vandaag Inside

Het werd dan ook vooraf groots aangekondigd dat Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp deze aflevering hun excuses zouden maken. Die kwamen er niet, maar Johan Derksen liet zich wel op een andere manier uit over de zogeheten 'kaarsrel'. Hij stelde dat er na zijn uitspraken geen plaats meer is voor types zoals hij op tv. Maar, zo vond Wilfred, als hij gaat, stoppen ze allemaal. Het is dus de vraag of Vandaag Inside nog terugkeert en in welke vorm.

Lees ook: Johan Derksen wil stoppen met Vandaag Inside

Op Twitter werd er opnieuw flink gereageerd.

Lees ook: OM start onderzoek naar kaarsenverhaal

Feyenoord vs. Marseille

De SBS6-talkshow wist dus met 1,3 miljoen kijkers een kijkcijferrecord te halen, maar scoorde toch nog net minder dan het NOS Journaal van 20:00 uur (1,6 miljoen) en de voetbalwedstrijd tussen Feyenoord versus Marseille in strijd om de Europa Conference League. 1,4 miljoen mensen zaten op het puntje van hun stoel of bank om te ontdekken of het de Rotterdamse club zou lukken om deze halve finale binnen te slepen. En dat gebeurde: Cyriel Dessers (2x) en Luis Sinisterra zorgden uiteindelijk voor een eindstand van 3 - 2.

Musical Awards

Voor 832.000 mensen die niet van sport én relletjes houden, was er ook genoeg vertier. Op NPO1 was namelijk de tv-registratie te zien van de 20e editie van de Musical Awards, inclusief te gekke optredens, prijsuitreikingen en een stralende Pia Douwes in het zonnetje. Zij ontving de Oeuvre Musical Awards voor alles wat ze in de afgelopen jaren heeft betekend voor de musicalwereld. 

Expeditie Robinson: All Stars

RTL4 deed het op deze donderdagavond beduidend minder. De zender wist met de spannende halve finale van Expeditie Robinson: All Stars 'slechts' 532.000 kijkers te trekken. Uiteindelijk trokken Niels Gomperts en Ferry Doedens na twee proeven aan het langste eind: zij strijden volgende week (voor de tv-kijkers) verder tegen Dominique Hazeleger om de winst van dit All Stars-seizoen.

Disney+

Kijk wanneer jij wilt de beste films van Walt Disney, Star Wars, Marvel, Pixar, National Geographic en Star.

Bespaar tot 15%. Begin direct met kijken.

GA NU NAAR DISNEY+

Meer over