Kijkcijfers zaterdag 14 januari 2023

De TV van gisteren: Vaste kijkersgroep geniet van Wie Is De Mol?

15 januari 2023 08:57 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© AVROTROS
Voor de makers van Wie Is De Mol? is het inmiddels niet meer de vraag of er hoge kijkcijfers zijn, maar hoeveel. Zo ook gisteren. Vorige week trapte het programma af met een nieuw seizoen met 2,63 miljoen kijkers en gisteren kon het programma rekenen op een eerste plek in de dag top 25 met 2,5 miljoen mensen voor de buis die op zoek gingen naar de mol.

Met 2,3 miljoen kijkers sluit het Journaal van 20:00 uur aan.

Napraten

Na de aflevering van Wie Is De Mol? moeten uiteraard alle theorieën besproken worden. Dit gebeurt in Moltalk dat terug te vinden was op de zevende plek in de dag top 25 met 945.000 kijkers. Ook bij Wie Is De Mol? en Moltalk worden vernieuwingen geprobeerd, al loopt niet iedereen daar warm voor. 

Biezen pakken

Ook gisteren in een nieuwe aflevering van Ik Vertrek (bijna 1,6 miljoen) is er weer een nieuw gezin dat zijn spullen pakt. Vorige week zagen we het Nudistenstel Bert en Thomas en deze week was het de beurt aan de familie Wagemans. Zij zetten koers richting de Costa Brava op zoek naar hun droomlocatie. Kijkers vinden het gezin in ieder geval helemaal leuk. 

Andere programma's

Het primetime programma Weet Ik Veel van RTL4 zakt een beetje weg in al het kijkcijfersgeweld, maar weet toch nog 918.000 kijkers te scoren. SBS6 zette in op Tribute Battle Of The Bands (511.000) en Casino Royaal (334.000). Het laatstgenoemde programma haalde de dag top 25 niet.  

Lolbroek aan

Dat het Ajax momenteel niet helemaal voor de wind gaat, is wel duidelijk. Ajax-fans zijn er na een gelijkspel tegen FC Twente wel klaar mee. 701.000 kijkers zagen de wedstrijd op ESPN en 949.000 mensen zaten voor de buis voor Studio Sport Eredivisie. Op dat moment was ook Ik Vertrek op de buis wat ervoor zorgde dat dit programma trending was en ook trainer Schreuder van Ajax was trending samen met de hashtag Schreuderout. Dit zorgde voor veel Twitterberichten.

Meer over