Kijkcijfers van donderdag 27 juni 2019

De TV van gisteren: Veel kijkers voor kwartfinale WK vrouwen

28 juni 2019 08:38 | kijkcijfers | Door Televizier

© AFP
De plaatsing van de Engelse voetbalvrouwen trok ook gisteren opnieuw een groot publiek naar NPO 3. Er keken 1.143.000 mensen. De grote winnaar was Het Journaal om 8 uur.

Het WK vrouwenvoetbal nadert de halve finales en Engeland heeft zich daar als eerste land voor weten te plaatsen. Met 3-0 schopte de ploeg van bondcoach Phil Neville zich makkelijk langs de Noorwegen.

Ondanks de mooie cijfers voor NPO 3, was het NPO 1 die er donderdag kijkcijfertechnisch met winst vandoor ging. Het Journaal trok met 1.601.000 de meeste kijkers van de avond. De zender staat daarna nog vijf keer in de top 10 met EenVandaag, Pauw, M, Het Journaal van 18 uur en The Great British Bake Off.

Eurodance

Bij talkshow M ging het over Eurodance en zong de band Amber Arcades de klassieker No Limit van 2Unlimited. En dat viel niet bij iedereen in de smaak.

De zender die de kijkcijfer top 10 verder vult is RTL 4. Het Nieuws van half 8, Beste kijkers en Goede Tijden Slechte Tijden waren de best scorende programma’s van de commerciële partij. Zomer met Art haalde de top tien weer niet, maar viel met 325.000 kijkers ook niet buiten de top 25. Hij deed het daarmee ook weer ietsje beter dan woensdag. Volgens kijkers wederom met dank aan sidekick Ryanne van Dorst

Meer over