Kijkcijfers zondag 14 april 2024

De TV van gisteren: Veel kijkers voor seizoensfinale van Postcode Loterij Miljoenenjacht met pechvogel Harm

15 april 2024 08:13 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© SBS 6 / KIJK.nl

Gisteren was het alweer tijd voor de seizoensfinale van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Week na week scoort SBS6 goed met het programma en dat was bij deze laatste aflevering van het huidige seizoen dan ook niet anders.

Postcode Loterij Miljoenenjacht

Nadat vorige week kandidaat John heel slecht begon, ging het ook bij Harm niet best in de aflevering van Postcode Loterij Miljoenenjacht van gisteren. De hoge bedragen vlogen er achter elkaar uit. Waar Miljoenenjacht normaal gesproken bekend staat om de hoge bedragen, viel dat in de finale van gisteren toch flink tegen. Harm ging uiteindelijk met slechts 43.000 euro naar huis, een bescheiden bedrag voor het programma. Er zaten gisteren maar liefst 1.425.000 mensen voor de buis voor het SBS6-programma.

Kijkers van de spelshow hebben medelijden met kandidaat Harm. Niet alleen het 'lage' bedrag van Harm is spraakmakend, ook de thuiswinnaar van gisteren wist weer voor veel verbazing onder de kijkers te zorgen.

Beste Kijkers

Zondag begon er ook een nieuw seizoen van Beste Kijkers. Eigenlijk zou deze avond in het teken staan van de grote comeback van Matthijs van Nieuwkerk, maar die talkshow laat voorlopig nog op zich wachten door de beschuldigingen aan zijn adres in het rapport van de commissie van Rijn. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen Beste Kijkers wist zondagavond 628.000 kijkers te trekken.

De Oranjezondag

De kijkcijfers zijn hoog, maar toch komt De Oranjezondag regelmatig onder vuur te liggen. Vorige week veroorzaakte het optreden van sidekick Rutger Castricum nogal wat ophef, aangezien veel kijkers vonden dat hij te aanwezig was. Prem Radhakishun, Pieter Cobelens en Ben van der Burg schoven gisteren aan bij Helénè Hendriks en Rutger Castricum. De talkshow trok zondagavond 928.000 kijkers. De reacties op de aflevering van gisteren zijn wisselend.

Meer over