De TV van gisteren: Veel kijkers voor Sint & De Leeuw

5 december 2016 08:23 | kijkcijfers | Door Televizier

© Olivier Thijssen

Sint & De Leeuw had een mooi jaar. De show waarin Paul de Leeuw en Sinterklaas allerlei gasten verrassen, trok 1,9 miljoen kijkers. Een fiks aantal.

Sint & De Leeuw had de best bekeken uitzending sinds 2008, toen de show 2,2 miljoen kijkers trok. Iets wat presentator Paul de Leeuw niet is ontgaan.

In Sint & De Leeuw werden mensen in de maling genomen, kregen ze leuke cadeaus, liet Sinterklaas zich niet van zijn allerbeste kant zien en liepen reuze kanariepieten rond in plaats van Zwarte Pieten, Schoorsteen Pieten, Stroopwafel Pieten of anderszins gekleurde helpers van Sinterklaas. 

Gordon

Concurreren met Sinterklaas bleek onbegonnen werk voor Gordon wiens afscheidsconcert werd uitgezonden op RTL 4. Gordon trok met zijn laatste noten als zanger een tegenvallende 691.000 kijkers. En de kijkers waren wisselend enthousiast over het einde van zijn zangcarrière.

CMC

Het was tijd voor de laatste aflevering van de ziekenhuisserie CMC op RTL 4. CMC (Centraal Medisch Centrum) is misschien niet zo'n doorslaand succes geworden als Medisch Centrum West geworden, de reeks hield zich toch prima staande op de zondagavond. De laaatste aflevering trok weer een keurige 950.000 kijkers en liet kijkers achter met een brandende vraag.

 

Meer over