De TV van gisteren: Veel kijkers voor WK afstanden

Veel Nederlanders zaten dit weekend voor de tv voor het WK afstanden schaatsen. De meesten keken naar de 500 meter voor de heren. 

En dat was nu net een van de afstanden waarop geen Nederlander won. Ruim 1,3 miljoen mensen zagen dat Pavel Koelizjnikov wereldkampioen werd. De eerste Nederlander was pas op plek 10 te vinden. Gelukkig zaten er ook bijna 1,3 miljoen mensen voor de tv toen Jorien Mors wereldkampioen werd op de 1500 meter. 

Maestro

Het best bekeken programma van de avond waren de voetbalwedstrijden in Studio Sport Eredivisie met 3 miljoen kijkers, Naar Divorce keken 1,9 miljoen mensen en 1,6 miljoen zagen dat Aaf Brandt Corstius de minste punten kreeg in Maestro. Dat betekent dat René Froger mocht blijven. Waarom is iedere week een raadsel. 

Langs de Oevers van de Yangtze 

De documentaireserie Langs de Oevers van de Yangtze baarde opzien bij de première door meer dan 1 miljoen kijkers te scoren. Dat was geen toevalstreffer, deze week keken bijna 1,2 miljoen mensen naar de serie met Ruben Terlou. En die waren unaniem lyrisch. 

En we deden ook nog een handige Chinese wijsheid op. 

Reageren