Kijkcijfers zondag 28 augustus

De TV van gisteren: Veel Nederlanders zien magistrale Verstappen winnen op het circuit van Spa

29 augustus 2022 07:14 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© AFP Fotograaf John Thys
Het was weer een zondag vol met sport en dat is goed te zien aan de kijkcijfers. Bijna 1 miljoen kijkers (954.000) zien de samenvatting van de magistrale race van Max Verstappen op het circuit van Spa. Ook de Eredivisie scoort weer goed met ruim 1,6 miljoen mensen aan de buis gekluisterd.

Dat de race van Max goed bekeken werd is natuurlijk omdat het in België was, maar ook omdat hij in verband met gridstraffen verder naar achter moest starten. Omdat er meer rijders waren met straffen startte hij op plek 14 en trok hij uiteindelijk de winst naar zich toe. Aankomend weekend is de grandprix van Zandvoort.

Het voetbal scoorde niet alleen op NPO, ook ESPN2 kan rekenen op 410.000 kijkers voor de wedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht.

Uitmarkt

Gisteravond werd ook als vanouds het nieuwe musicalseizoen ingeluid. Op de Uitmarkt 2022: Musical Awards The Kick Off kwamen allerlei musicals voorbij die komend seizoen in het theater te zien zijn. Van The Prom tot Les Misérables en van Blind Date tot Charlie and the Chocolate Factory.

Beat The Champions

Ook RTL4 weet weer een stevige positie te pakken in de Dag Top 25 van de kijkcijfers. Met Beat The Champions (900.000) pakken ze plek vier en met Postcode Loterij Één Tegen 50 (848.000) de zevende plaats.

Zomergasten

De laatste Zomergasten van dit seizoen en de laatste aflevering van Janine Abbring als presentatrice was goed voor 535.000 kijkers. 

Sihame

De nieuwe serie Sihame kent nog geen vliegende start met 116.000 kijkers. Maar wat niet is, kan misschien in de komende weken nog komen.

Meer over