Voetbal scoort

De TV van gisteren: Veel sport en herhalingen

12 Augustus 2018 08:50 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Stefan Heijdendael/NOS
Op de zaterdagavond werd de kijker met name doodgegooid met herhalingen. Zowel bij de NPO als bij RTL waren het de herhalingen die het voor ze moesten doen, maar daar liep niet iedereen warm voor.
Waar de kijker wel warm voor liep waren de samenvattingen van de Eredivisie. Het nieuwe seizoen is dit weekend begonnen en de animo blijft gewoon erg groot. Ruim 1.1 miljoen mensen stemden zaterdagavond af op de samenvattingen. Daarmee staat het programma van NPO 1 op de eerste plek in de kijkcijfer top 25, nog boven het Journaal van 20.00 uur.

Animal crackers en Mindf*ck

De herhaling waar het best naar gekeken werd is Animal crackers op NPO 1. Het programma van André van Duin trok 856.000 kijkers en moest daarmee alleen de samenvattingen en de Journaals van 18.00 en 20.00 voor zich dulden. Op NPO 1 was er ook een herhaling te zien van Mindf*ckIn totaal stemden 751.000 mensen hun toestel daarop af.

Atletiek

Televisiekijkend Nederland liep zaterdag ook aardig warm voor het EK atletiek. Er keken 583.000 mensen 's avonds naar de verrichtingen van de Nederlanders op NPO 3. Die zagen dat Daphne Schippers zilver veroverde op de 200 meter en dat Jamile Samuel het brons pakte.

 

Trots op @daphne_schippers #laatzemaarlullen #elkemedailleiser1!

Een bericht gedeeld door paul de leeuw (@pdl1962) op

Meer over