De TV van gisteren: Verbluffende miljoenenavond voor RTL

20 januari 2018 07:53 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL

RTL 4 beleefde haar eerste gouden avond van het jaar: alle programma's op primetime kwamen voor de verandering weer eens boven het miljoen uit.

De zegetocht van RTL begon al met 1.33 miljoen voor het Half acht nieuws. Gevolgd door 1.3 miljoen kijkers voor GTST waarin Max Willems (foto) als de sociaal onhandige Q probeerde te daten. Sam fluisterde hem via een een oortje goede raad in. Dat ging best goed tot er ruis op de lijn kwam en hij het zelf moest zien te rooien, met alle hilarische gevolgen van dien.

The Voice heerst

Maar het klapstuk was uiteraard The voice of Holland. De laatste ronde van de knockouts stond op het programma en 2.13 miljoen mensen zagen hoe de coaches hun teams voor de liveshows compleet maakten. Over vier weken is duidelijk wie de winnaar wordt, maar één ding is zeker: coach Anouk zit er niet voor de gezelligheid.

Gelukkig is er ook ruimte voor relativering.

RTL Late Night boven het miljoen

RTL Late Night profiteert altijd van de kijkcijferboost van The voice, maar Humberto had extra uitgepakt met een liveshow backstage bij De Vrienden van Amstel Live. Dat betekende uitsluitende bekende artiesten aan tafel met een gesponsord glaasje lekker erbij. Ruim 1 miljoen mensen hadden wel oren naar die kroegpraat, al was de tendens op Twitter niet echt positief.

Ivo scoort met Margriet

Op NPO 1 bleek Ivo Niehe de beste papieren te hebben dankzij z'n TV Show special ter ere van de 75e verjaardag van prinses Margriet. Ivo was bij de Van Vollenhovens thuis voor een exclusief interview dat in de smaak viel. 1.07 miljoen kijkers zagen het onderhoud, nét iets meer dan de 1 miljoen voor Flikken Maastricht.  

En dat terwijl de Oranjes zelf niet konden kijken...

Meer over