De TV van gisteren: Vernieuwde De Reünie begint onder de 1 miljoen

3 november 2017 08:35 | kijkcijfers | Door Televizier

© Stijn Ghijsen

De Reünie is terug, ditmaal met Anita Witzier als presentator. De eerste aflevering van het vernieuwde programma begon net onder de miljoenengrens en dat is een tikje tegenvallend.

Aan het concept van De reünie is niet zoveel veranderd behalve dan dat Anita Witzier het samen doet met Jan Kooijman en Ajouad el Miloudi die de reportages buiten het klaslokaal voor hun rekening nemen. Natuurlijk was dat even wennen.

Het instituut

Ook Het instituut was terug met een nieuw seizoen op NPO 1, daarin doen Rob Urgert en Joep van Deudekom experimenten met 100 vrijwilligers. Net als bij het eerste seizoen trok het programma weinig kijkers, in dit geval 511.000, maar de mensen die keken, vonden het een pracht van een aflevering. Ook wat dat betreft is er niets veranderd.

Een van de proefpersonen in Het instituut deed een interessante onthulling.

Filemon op de Wallen

Filemon Wesselink maakte zijn debuut met Filemon op de Wallen, goed voor 497.000 kijkers op NPO 3. De presentator verkeerde een tijdje op de Wallen en zag daar voornamelijk één soort mensen. Nee, dat waren geen prostituees.

Gordon gaat trouwen

RTL 4 had deze donderdag de beste kaarten met Chantal blijft slapen (1,3 miljoen) en Gordon gaat trouwen. De datingshow van Gordon verloor wel een paar honderd duizend kijkers, maar eingdigde alsnog op bijna 1,2 miljoen kijkers. Gordon kreeg drie nieuwe kandidaten voor zijn kiezen maar kijkers zijn nog steeds een beetje verliefd op Rogier, de vader met bakfiets van vorige week.

 

Meer over