En wielrennen

De TV van gisteren: Voetbal en nog eens voetbal

3 juli 2021 09:54 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot NPO 1

Er werd weer gevoetbald op de vrijdagavond en dus werd er weer gretig afgestemd op NPO 1, dat de wedstrijden van het EK voetbal uitzendt. Voor de niet-voetballiefhebbers was er weer een compilatie-aflevering van The Voice of Holland op RTL 4.

Het eerste duel van de avond ging tussen Spanje en Zwitserland. In die wedstrijd kwam het tot een strafschoppenserie en dus ging er een streep door een groot deel van De Oranjezomer op SBS 6. Naar dat eerste duel keken 1.75 miljoen kijkers.

De tweede EK-wedstrijd ging tussen de grootmachten België en Italië. Daar kijken meer mensen naar, namelijk 2.8 miljoen. Naar De Oranjezomer-uitzending die daarop volgde, waarin Johan Derksen en René van der Gijp hun mening gaven over het duel, keken 647.000 mensen.

The voice of Holland

De mensen die niet van voetbal houden kwamen op vrijdagavond aan hun trekken op RTL 4. De zender trakteerde de kijkers op een compilatie-aflevering van The voice of Holland. In totaal waren 289.000 te porren voor deze hoogtepunten, dus dat viel wellicht wat tegen.

Humberto

Na The Voice kon de kijker van RTL 4 rekenen op Humberto Tan met zijn talkshow. Er keken 412.000 mensen. Ook NPO 3 bood een alternatief voor het voetbal, namelijk Reizen Waes. 237.000 mensen zagen hoe Tom Waes Belfast verkende.

Natuurlijk werd er ook gefietst: de Ronde van Frankrijk-uitzending van de NOS trok gemiddeld zo'n 500.000 kijkers. Voor De Avondetappe waren 856.000 belangstellenden.

Meer over