De kijkcijfers van zaterdag 15 juni

De TV van gisteren: Voetbal is de grote winnaar

16 juni 2024 10:08 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© NOS
Het zal u niet ontgaan zijn dat sinds vrijdag het balletje rolt in Duitsland. Daar werken de beste voetballers van Europa het EK voetbal af. Zaterdag kwamen enkele grote landen in actie en daar werd gretig naar gekeken.

De wedstrijd waar de meeste mensen naar keken was die van 18.00 uur tussen Spanje en Kroatië, waarin de Spanjaarden aan het langste eind trokken. Alleen al naar de NPO keken 1.85 miljoen mensen, weet Tina Nijkamp op Instagram te melden. Het is onbekend hoeveel mensen er naar de Vlaamse televisie keken, waar de wedstrijden ook worden uitgezonden.

Het andere duel waar veel animo voor was is het treffen tussen Italië en Albanië (winst Italië). Met 1.84 miljoen mensen trok dit duel vrijwel net zoveel kijkers als de wedstrijd tussen Spanje en Kroatië. Het duel in de middag tussen Hongarije en Zwitserland wist 1.14 miljoen mensen naar de buis te trekken.

Strijd om 23.00 uur

Verder is interessant om te zien dat de NPO en SBS strijden om het tijdslot van 23.00 uur. NPO 1 doet dat met de late editie van Studio Fussball, terwijl SBS de heren van Vandaag Inside in de strijd gooit. Voor nu winnen de heren met 787.000 kijkers tegenover 696.000 voor Studio Fussball.

Genee heeft het moeilijk met quiz

Waar SBS 6 dus uitstekend weet te scoren met Vadnaag Inside Oranje is het wat minder gesteld met de Vandaag Inside Oranje Quiz. De aflevering van vrijdag werd al slecht bekeken en daar kwam zaterdag geen verandering in. Slechts 243.000 wisten deze spelshow te vinden. 

En was er nog iets anders dan voetbal?

Leuk dat voetbal, maar wat keken de mensen die niet van voetbal houden? In de top 15 met best bekeken programma's zien we dat RTL Boulevard 628.000 kijkers trok en Hart van Nederland 654.000. Verder is er ook plek voor Oh wat een jaar, waar 557.000 lieden op afstemden.

Meer over