Kijkcijfers 17 juli 2022

De TV van gisteren: Ruim 1,6 miljoen kijkers zien Oranje Leeuwinnen kwartfinale bereiken

18 juli 2022 08:58 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© ANP / Gerrit van Keulen

Een warme zomeravond leverde toch nog mooie kijkcijfers op. Het Nederlands elftal begon aan de laatste spannende poulewedstrijd tegen Zwitserland en die werd door ruim 1,6 miljoen Oranjefans bekeken.

De Oranje Leeuwinnen wisten uiteindelijk te winnen met 4-1. Ondanks dat deze uitslag een makkie lijkt, was dat het allerminst. Lange tijd waren beide teams aan elkaar gewaagd en stond het tot de 82e minuut nog steeds gelijk. Totdat Romée Leuchter binnen wist te koppen. En toen was het hek van de dam. Nederland wist met deze uitslag tweede te worden in de poule en dat betekent dat de volgende tegenstander in de kwartfinale Frankrijk is. Deze wedstrijd wordt zaterdag gespeeld.

Reizen Waes Wereldsteden

Tom Waes reisde deze aflevering van Reizen Waes af naar London en deed veel bekende toeristische plekken aan, maar sprak ook veel Londenaren over de Brexit. Veel Londenaars voelen zich namelijk nog altijd Europeaan, terwijl anderen juist blij zijn dat de banden met Europa zijn doorgesneden. De uitzending werd goed bekeken door 712.000 kijkers.

Klassiekers met Kleinsma

Simone Kleinsma had gisteravond Yentl Schieman en Christine de Boer op bezoek en wist daarmee een mooie 680.000 kijkers te trekken. Tot nu toe zijn de meeste gasten een succes geweest en ook deze dames deden het erg goed bij de kijker.

Beat the Champions

RTL 4 deed het ook lang niet gek op de zondagavond met de herhalingen. Beat the Champions hield 534.000 kijkers aan de buis gekluisterd en Postcode Loterij Één tegen 50 zelfs nog wat meer en hield 586.000 kijkers vast.

Stegeman op de Bres

SBS6 kwam met herhalingen van Stegeman op de Bres en dat programma wist niet bijster veel kijkers te trekken. 375.000 mensen zagen Alberto Stegeman zich weer vermommen en een bezoekje brengen aan de ‘zieke’ Ria.

Meer over