Kijkcijfers woensdag 13 maart 2019

De TV van gisteren: Voetbal versus versiersels

Woensdagavond moest de kijker een belangrijke keuze maken: bleef je hangen voor het einde van Tussen kunst en kitsch of zapte je toch over naar het voetbal? Het kneuterige kunstprogramma won, al scheelde het niet veel.
Ruim 1,2 miljoen kijkers keken naar het spannende spel tussen Bayern München en Liverpool. Mede dankzij een treffer van Virgil van Dijk werd het 1-3 in Beieren en ligt Bayern definitief uit de Champions League. Ondanks dit spektakel keken er net iets meer mensen naar Tussen kunst en kitsch: ruim 1,3 miljoen duimde dat de deelnemers stinkend rijk werden met hun zoldervondsten - of niet natuurlijk. 

Talkshows

Pauw en Jinek scoorden 836.000 kijkers met hun talkshow over de verkiezingen, waarin Marianne Thieme en Gert-Jan Segers verhitte discussies voerden over het klimaatakkoord. Ook waren er Nederlandse melkveehouders en varkensboeren van de partij. De wereld draait door zat traditiegetrouw weer ruimschoots over het miljoen met 1,2 miljoen kijkers. De talkshow eindigde met een quiz over Pinkpop, waarbij Matthijs samen met Jan Smeets, Leo Blokhuis en andere muziekfanatici sprak over de waarheid over Mick Jagger, het gevangen biertje van John Coffey en het legendarische crowdsurfen van Pearl Jam. 

Love is in the air

Mr. Frank Visser doet uitspraak was het best bekeken programma van SBS 6 met een score van 837.000. RTL 4 piekte naast vaste rubrieken als het Half acht nieuws, GTST en RTL Boulevard met Love is in the air. Deze week stemden 853.000 kijkers af op de show met Robert ten Brink, maar lang niet iedereen begreep waarom een stel zendelingen hun tweede kind niet had meegenomen naar Brazilië. 

Meer over:

Reageren