Kijkcijfers van zaterdag 16 juni

De TV van gisteren: voetbal, voetbal en nog eens voetbal

17 juni 2018 08:49 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Net als vrijdag is het WK-voetbal weer sterk vertegenwoordigd in de lijst met best bekeken programma's. Vrijwel de gehele top 10 wordt gevormd door nieuws en sport. Eén RTL 4-programma wist zich gisteravond tussen het sportgeweld te voegen.

In totaal stonden gisteren vier WK-wedstrijden op het programma. De best bekeken wedstrijd is die tussen Kroatië en Nigeria, waar ruim 1.4 miljoen mensen naar keken. Daarmee bezet de wedstrijd de tweede plek in de lijst, achter het Journaal van 20.00 uur. Daar keken ruim 1.8 miljoen mensen naar.

Nog meer voetbal

De wedstrijd op plek 3 in de lijst is Peru - Denemarken met 1.3 miljoen kijkers. De andere twee duels van gisteren werden bekeken door 1 miljoen mensen (Argentinië - IJsland) en 716.000 kijkers (Frankrijk - Australië). In het duel van Argentinië miste Lionel Messi overigens een penalty, hetgeen vanzelfsprekend de hele wereld over ging.

Er werd overigens gisteren nog een penalty gemist

Ik hou van Holland

Zoals gezegd was er tussen al het sportgeweld één 'normaal' programma. Ik hou van Holland wist zich met 887.000 kijkers in de top 10 te nestelen. Het zijn momenteel wel herhalingen, maar dat lijkt niet iedereen erg te vinden.

Of toch wel?

Meer over