De TV van gisteren: Voice Kids blijft Flikken Maastricht voor

17 Maart 2018 08:00 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Veel scheelt het niet, maar RTL 4 is dankzij The voice kids winnaar op primetime. De zingende talentjes scoorden 1.68 miljoen kijkers.

En dat is net ietsjes meer dan de 1.59 miljoen die Flikken Maastricht aan zich wist te binden. Daar komt bij dat meer mensen doelbewust naar The voice kids zapten. De talentenjacht heeft GTST als lead in, de soap scoorde 1.21 miljoen kijkers. Flikken heeft het NOS Journaal voor zich dat juist 2.1 miljoen kijkers bereikte. Veel kijkers hadden moeite met het geweld in de aflevering...

Cliffhanger comeback

GTST sloot de week af met vliegeren in de mist en een bloedstollende cliffhanger. Na maanden om elkaar heen gedraaid te hebben, leek het er eindelijk van te komen tussen de Afghaanse arts Amir en Sjors Langeveld. Maar vlak voor de eerste zoen werd op de deur geklopt en stond zijn verloren gewaande vrouw Farah op de stoep. 

Vaarwel Nederland scoort

NPO 2 had een prima avond: 2 voor 12 scoorde als vanouds weer als een tierelier met dik 1 miljoen kijkers. Maar daarna deed Vaarwel Nederland het ook niet slecht met 546.000 kijkers. De Omroep MAX-serie over emigrerende Nederlanders kan online ook op lovende kritieken rekenen.

Meer over