De TV van gisteren: Voice Kids blijft net onder de 2 miljoen

19 Maart 2016 07:53 | kijkcijfers | Door Televizier

De tweede Battles ronde van The Voice Kids bleef onder de magische 2 miljoen grens. 1.97 miljoen mensen hoe Ilse de Lange haar talenten uitdunde.

Tot nu toe scoort dit seizoen van de talentenjacht ietsjes minder dan voorgaande jaren, maar nog altijd beter dan de directe concurrentie op dat moment. De Vlaamse misdaadserie Witse op NPO1 bleef steken op een kleine 1,4 miljoen kijkers.

Voice Kids

Het was een zware taak voor Ilse de Lange om haar 15 talenten tegen elkaar uit te laten komen en uiteindelijk harde keuzes te maken. Ze waren dan ook allemaal erg goed, maar sommigen net even beter. Wie het niet haalde was de 10-jarige Anna die tijdens de Blind Auditions nog opviel met haar versie van Somewhere over the Rainbow en het feit dat ze al als een volwassen diva overal een goedgevulde handtas mee naar toe sleepte. Twitter was niet bepaald rouwig om haar vertrek.

Al heeft ze minstens één bekende fan...

Pauw versus Tan

Door het succes van The Voice Kids zit RTL Late Night behoorlijk in de lift op vrijdagavond. Uiteindelijk bleven zo'n 1.3 miljoen kijkers zitten voor Humberto en zijn gasten, waaronder een aantal hoofdrolspelers uit Divorce. Op NPO 1 moest Jeroen Pauw met de helft minder genoegen nemen (660.000) en dat terwijl hij boeiende onderwerpen had als Johan Derksen over Woodstock in Grolloo en een debuterend schrijfster wiens werk de New York Times bestsellerlijst gehaald heeft.

En soms moet je gewoon je eigen lol maken...

Peterrrrr Pannekoek

Het was gisteren ook nog eens internationale pannenkoekdag. Bij Koffietijd, goed voor 275.000 kijkers, werd dat gevierd door bakker Siem de Jong die een pannenkoekentaart met kinderen fabriceerde. Later op de dag deed DWDD de pret nog eens dunnetjes over met huiskomiek Peter Pannekoek die voor 1.4 miljoen kijkers een praatje hield over belastingaangifte mogen doen. Op Twitter viel deze pannekoek minder in de smaak.

 

Meer over