De TV van gisteren: Voice Kids opent met 1.71 miljoen kijkers

25 Februari 2017 09:00 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

Een nieuwe week, een nieuwe talentenjacht: de eerste blind auditions ronde van The Voice Kids scoorde 1.71 miljoen kijkers en is daarmee de overtuigende winnaar op primetime.

Zoals het de juniorversie van The voice betaamt was het vooral een gezellige, vrolijke boel en werden er vooral complimenten en cadeautjes uitgedeeld. Al konden de coaches onderling wel een flinke sneer naar elkaar uitdelen.

Maar bovenal was het een weerzien met oude bekenden...

Ed Sheeran scoort

Daarna beleefde RTL Late Night het kijkcijferhoogtepunt van de week: 1.35 miljoen zagen hoe Ed Sheeran door Humberto werd vergast op twee platina platen en een portret in lego. En dan ging 'ie ook nog eens zingen! Op Twitter liep men weg met de innemende rossige romanticus. 

The Night Manager opent sterk

Op NPO 1 werd het gemis van Flikken Maastricht opgevuld door de nieuwe, Britse detectiveserie The night manager waarin Tom Hiddleston achter Hugh Laurie aanzit. 1.1 miljoen mensen hadden daar wel oren naar, gevolgd door 1.35 miljoen spelletjesfanaten die klaar zaten voor hun wekelijkse portie Een tegen 100. Daarna deed de laatste reguliere Jinek van deze reeks het ook alles behalve slecht: 992.000 mensen zagen hoe Eva manmoedig talkshowzwaargewichten als Gerard Joling, Maxim Hartman en Rutger Castricum de baas bleef.

Ten Strijde voert achterhoedegevecht

Met 407.000 kijkers wist Ten strijde nog nét een plekje in het kijkcijferklassement te veroveren. Het geschiedenisprogramma van gelegenheidsduo Jort Kelder en Pieter Jan Hagens kan wel op complimenten rekenen van twitterende kijkers. 

Meer over