De TV van gisteren: Voice Kids verslaat concurrentie met 2 miljoen

12 Maart 2016 07:31 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

The Voice Kids begon gister aan de Battles ronde en met een slordige 2 miljoen kijkers bleek de show het meest populaire programma van de avond.

Doorgaans lopen de kijkcijfers van talentenjachten ietwat terug zodra de auditierondes achter de rug zijn. Daar bleek echter in dit geval geen sprake van/

Voice Kids

Iedere coach had z'n eigen manier om bekend te maken wie de muzikale strijd met elkaar aan moest gaan. Marco Borsato had wel de meest bijzondere wijze voorbereid: hij bracht zijn 15 talenten naar een vliegveldje waar iedereen een pilotenpet opkreeg maar uiteindelijk mocht alleen Marco een vluchtje maken. Wat twitterende kijkers vooral opviel was het ontwikkelingsniveau van de vaak nog piepjonge deelnemertjes. Vroegwijs is één ding, maar de gespreksonderwerpen gingen een paar stapjes verder dan dat.

Finale Flikken

De seizoensafsluiter van Flikken Rotterdam deed met 1.3 miljoen kijkers ook vrij goede zaken. In de laatste aflevering kwam plotsklaps een dood gewaand personage terug en dat zorgde voor een behoorlijk spannende cliffhanger.

Hotel van Dale

Een stuk minder in trek was Hotel Van Dale op NPO 2: 325.000 mensen zagen het eenmalige literaire humorprogramma in het kader van de boekenweek. Thomas van Luyn speelde een piccolo in een gezellig hotel vol taalkunstenaars en woordvirtuozen. Op Twitter werden er ook wat woorden over vuil gemaakt.

Maar misschien leende het niveau van de show zich gewoonweg niet voor de vrijdagavond?

Meer over