Kijkcijfers zaterdag 25 mei 2024

De TV van gisteren: Voorjaarsprogrammering RTL 4 kent geen vliegende start

26 mei 2024 10:54 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
RTL 4 lanceerde een gloednieuwe programmering voor de late lente, maar menig kijker had de zomer al in de bol: verse afleveringen van Oh, wat een jaar en de quiz De pappenheimers bleven achter bij NPO 1.

Mogelijk had de Vlaamse presentator Erik van Looy meer voorgesteld van zijn debuut bij RTL 4. Feit blijft dat ondanks aanzienlijke promotie de eerste aflevering van zijn kennisquiz De Pappenheimers geen grote hit was. Slechts 576.000 kijkers zagen de eerste aflevering en da's toch matig, zeker omdat Chantal Janzen met Oh, wat een jaar er nog 761.000 wist te boeien.

SBS heeft het moeilijk

SBS 6 vertrouwt volledig op spelshows, maar die gok levert qua kijkcijfers alles behalve de jackpot op. Een verse aflevering van Marble mania kwam niet verder dan een pijnlijke 312.000 kijkers. Vervolgens stelde ook Johnny de Mol teleur: De kwis met ballen moest het doen met 494.000 kijkers en het gros van de twitterende kijkers was drukker met zijn kledingkeuze dan het spel zelf.

NPO 1 op 1

Zonder Even tot hier komt NPO 1 niet eens in de buurt van het miljoen, maar de grootste publieke zender van het land wist toch op primetime als winnaar uit de bus te komen. Een herhaling van Ik vertrek opende de avond met 786.000 kijkers, een herhaling van de documentaire over Youp van 't Hek ter ere van zijn afscheid als cabaretier leverde om 21.30 uur een mooie 806.000 kijkers. Kijkcijferdieptepunt blijkt Der Theo te zijn, de tweede aflevering van de docuserie van Theo Maassen in en over Duitsland bleef steken op een verontrustende 279.000 kijkers.

*De in dit artikel genoemde cijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp.

Meer over