De kijkcijfers van vrijdag 24 juli 2020

De TV van gisteren: We want more zingt aardig mopje mee

25 Juli 2020 08:19 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
Vrijdagavond was het de beurt aan één van de drie halve finales van We want more. De talentenjacht scoorde 856.000 kijkers en daarmee zong SBS6 een aardig mopje mee.

We want more is inmiddels toe aan de halve finales en televisiekijkend Nederland geeft het programma toch weer een kans. Waar de vorige aflevering van de talentenjacht nog 706.000 kijkers trok, deed We want more het nu een stuk beter met 856.000. Dennis Weening maakte zijn debuut als derde presentator bij het programma en dat ging hem prima af.

De slimste mens 

Op primetime moesten John de Mol en cs. alleen De slimste mens voor zich dulden. De kennisquiz op NPO2 weet standaard meer dan een miljoen kijkers te trekken en dat was vrijdag niet anders. Naar Philip Freriks en Maarten van Rossem keken 1,2 miljoen liefhebbers. Francis van Broekhuizen werd tot haar eigen verbazing de slimste van de dag en de finale was er eentje om niet snel te vergeten. Jörgen Raymann wist zich op het nippertje en met een verschil van één seconde te plaatsen voor de volgende aflevering.

Podium

Het podium van de vrijdag was traditiegetrouw een prooi voor het NOS journaal. Naar de editie van 20.00 uur keken 1.648.000 mensen. Het zilver was voor De slimste mens, terwijl het RTL Nieuws van 19.30 uur verder nog het enige programma was dat boven een miljoen scoorde. Met 1.014.000 kijkers pakte RTL dus het brons.

Meer over