Kijkcijfers dinsdag 11 september 2018

De TV van gisteren: Weer laagterecord voor RTL Late Night

12 september 2018 07:49 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© ANP
RTL en Twan Huys moeten snel na gaan denken over een manier om de kijkcijfers van RTL Late Night op te krikken. Het programma bereikte dinsdag een nieuw dieptepunt.
De kijkcijfers van RTL Late Night met Twan Huys zijn in week twee behoorlijk zorgwekkend geworden. Na het laagterecord van maandag (395.000) bleek dat het dinsdag nog minder kon. Slechts 366.000 mensen keken naar de talkshow op RTL 4 en daarmee viel Twan uit de Kijkcijfer Top 25. De gasten waren dan ook niet allemaal even interessant. Twan had o.a. ex-turner Jeffrey Wammes die uit de kleren gaat voor Adam zkt. Eva, de vice-premier van België, motorcrosser Jeffrey Herlings, Neelie Kroes en actrice Tjitske Reidinga.

De rijdende rechter

Naar welke programma's Nederland wel keek op dinsdag? Naar De rijdende rechter bijvoorbeeld. 1,3 miljoen mensen zagen dat mr. John Reid geconfronteerd werd met een opvallende zaak. Gerda uit Scheemda vroeg de buurman van nummer 67 even te helpen in de tuin. Later kwam de buurvrouw van nummer 65 ook langs en begonnen de twee te flikflooien op de bank van Gerda. Dat pikte Gerda niet en sindsdien is het behoorlijk onrustig in Scheemda.

Beter laat dan nooit

Opgelicht?! trok 1,2 miljoen kijkers, Opsporing gezocht kwam tot de 1 miljoen. De tweede aflevering van Beter laat dan nooit, waarin Olcay Gulsen op reis is met vier oudere tv-diva's scoorde 816.000 kijkers op RTL 4. Dat is -ondanks de goede recensies- iets minder dan tijdens  de première van vorige week.

Meer over