Kijkcijfers dinsdag 29 oktober 2019

De TV van gisteren: Weer minder kijkers voor De Sleutel

30 oktober 2019 08:44 | kijkcijfers | Door Irma Tomas

© Kale Jakhals Producties
Waar de zondag zo overvol zit met interessante programma's dat mensen van ellende niet weten wat ze moeten kijken, is het op dinsdag maar een armoedige boel. De kijkcijfers houden dan ook niet over. Toch verloor De sleutel van Beau van Erven Dorens ook deze week weer kijkers. 
De sleutel lijkt sprekend op de eerste hits van Beau: The Amsterdam project en Het Rotterdam project, toch slaat De sleutel gek genoeg niet zo aan. De derde aflevering werd bekeken door 712.000 kijkers, terwijl het programma begon met 914.000 kijkers. Toch is ook 712.000 helemaal niet slecht voor RTL 4. In deze aflevering kreeg een 'nieuwe' dakloze een sleutel van Beau. 

 Rigo (die ene met hond, kakkende geit en straks ook nog paard) kan op minder sympathie rekenen. 

De rijdende rechter

NPO 1 scoorde het beste op primetime met Opsporing verzocht (1,2 miljoen) en De rijdende rechter (1,1 miljoen). Daarin ging het -heel vertrouwd- over een ruzie om de erfgrens. Mr. John Reid reisde daarvoor af naar het altijd mooie Tuitjenhoorn. Het was geen gemakkelijke aflevering. 

Steenrijk, straatarm

Op RTL 4 trok Verslaafd 633.000 kijkers, de eerste aflevering van een nieuwe seizoen Volle zalen deed het niet zo heel goed met 482.000 kijkers, Home alone, het SBS-programma waarin kinderen alleen gaan wonen deed het matig met 425.000. Betere cijfers waren er op dezelfde zender voor Steenrijk, straatarm. Ditmaal deed Henk Dissel mee, een man die nog niet wereldberoemd is. Toch blijkt ook dan dat volkszingen blijkt een hele lucratieve business is. 

Meer over