Kijkcijfers vrijdag 15 november 2019

De TV van gisteren: Weer podium voor The Voice of Holland

16 november 2019 09:13 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten

The Voice of Holland blijft ook in het tiende seizoen onverminderd populair. De talentenjacht haalde vrijdagavond bijna twee miljoen kijkers met de blind auditions.

Daarmee is de zangwedstrijd, gepresenteerd door Chantal Janzen, het op een na best bekeken programma van de vrijdagavond. Vooral de zeventienjarige Sophia baarde opzien met haar optreden. Er werd zelfs al geopperd om haar af te vaardigen naar Rotterdam. Alleen het NOS journaal van 20.00 uur werd beter bekeken, blijkt uit cijfers van stichting KijkOnderzoek.

Beau

Mede door de goede cijfers van TVOH haalde Beau van Erven Dorens met zijn talkshow een zeer behoorlijk kijkersaantal. Met 981.000 kijkers troefde Beau concurrent Pauw af. Daar keken met 901.000 kijkers iets minder mensen naar.

Mark Rutte

Een opvallende verschijning in de kijkcijferlijst is het wekelijkse gesprek met de minister-president. Naar het vraaggesprek met Mark Rutte keken op NPO 1 982.000 kijkers. Rob Trip sprak met Rutte onder meer over de vluchtelingenproblematiek in Turkije, het wel of niet geïnformeerd zijn over het bombardement in Irak met tientallen burgerdoden als gevolg en de stikstofcrisis.

Podium

Naast het NOS journaal van 20.00 uur en The Voice of Holland wist ook De Wereld Draait Door zich op het podium te vestigen. Naar Matthijs van Nieuwkerk en cs. keken 1,3 miljoen mensen. Daarin werd onder meer de veelbesproken biografie van Johan Cruijff, geschreven door Auke Kok, besproken en kwam Clouseau zingen.

Meer over