Kijkcijfers dinsdag 31 maart 2020

De TV van gisteren: Weer torenhoge kijkcijfers voor Mark Rutte

Ook de laatste persconferentie van het kabinet was weer goed voor veel kijkers. In totaal keken 7,6 miljoen Nederlanders naar premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. 
Dat is verdeeld over drie zenders. De meeste mensen keken naar NPO1: 5,7 miljoen, RTL 4 had 1,5 miljoen kijkers en SBS6 had er 379.000. Die 7,6 miljoen is net zoveel als bij de vorige persconferentie. Mark Rutte kondigde aan dat de huidige coronamaatregelen nog geldig blijven tot en met 28 april. En de meeste mensen waren wel tevreden over hoe Rutte en De Jonge dat deden. 

Een kijker vroeg zich wel iets af over het kapsel van Mark Rutte. 

Skyfall

Na de persconferentie was M goed voor het recordcijfers van 2,8 miljoen kijkers, al is dat wel een stuk minder dan DWDD dat 5,8 miljoen kijkers vasthield na de vorige persconferentie. Opsporing verzocht was goed voor 1,5 miljoen kijkers en Op1 had er 1,3 miljoen. Een verrassing was de James Bond-film Skyfall op RTL 7 die ruim 1 miljoen kijkers trok. Al werden de vele reclames sommige mensen iets te gortig. 

Jinek

Jinek kwam tot 814.000 kijkers. Een mooi cijfer maal wel een stuk minder dan concurrent Op1. En dat terwijl Eva toch een bijzondere truc uithaalde met een studiogast. 

Meer over:

Reageren