De kijkcijfers van zaterdag 1 januari

De TV van gisteren: WIDM opent boven 3 miljoen

2 januari 2022 09:20 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Er was een hoop te kiezen op de eerste dag van 2022 als het om televisie gaat. Uiteraard kozen de meeste mensen voor de eerste aflevering van een nieuw seizoen van Wie is de Mol?.
En Wie is de Mol? - dat dit seizoen met elf kandidaten begint - kwam prima uit de startblokken. Er keken in totaal 3.12 miljoen mensen naar het NPO 1-programma. Uiteraard werd op Twitter al gretig meegedaan.

The Masked Singer

De concurrentie was niet mals voor Wie is de Mol?, want RTL programmeerde met tijdens oud & nieuw een tweeluik van succesformule The Masked Singer. In totaal keken 2.28 miljoen mensen naar het tweede deel van deze omkleedshow, wat beduidend minder is dan Wie is de Mol?

SBS 6 blijft achter

Voor SBS 6 viel er zaterdagavond weinig te lachen als het om kijkcijfers gaat. Het best presterende programma staat op plek 16 van de dag en dat is Lachen om home video's. Er keken 513.000 mensen. NPO 1 had naast Wie is de Mol? nog een paar knallers in huis: Ik Vertrek scoorde 1.01 miljoen kijkers, de TV Show trok 1.35 miljoen belangstellenden en de reizende Floortje bediende 835.000 kijkers.

Uiteraard werd ook gretig gekeken naar de aftershow Moltalk, al is het maar een relatief klein percentage van het aantal kijkers van WIDM: er keken 953.000 mensen naar het duidingsprogramma.

Meer over