De kijkcijfers van zaterdag 4 maart

De TV van gisteren: Wie Is de Mol? weer de trekpleister

5 maart 2023 10:05 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Het einde van dit seizoen van Wie is de Mol? is in zicht. Op zaterdagavond waren de kandidaten te zien in de laatste reguliere aflevering. Een week later is de grote liveshow. Uiteraard trok WIDM weer veel kijkers.

Naar de aflevering van vorige week van Wie is de Mol? op NPO 1 keken 2,5 miljoen mensen. Dit keer stemden er 2,34 miljoen mensen op af. Het was natuurlijk een interessante aflevering, want het was de laatste aflevering voorafgaand de liveshow van volgende week. Daarin wordt bekend wie zijn tegenstander belazerd heeft. Uiteraard wordt op Twitter gretig gespeculeerd. 

RTL met Donny en Humberto

RTL en SBS hebben al weken de ondankbare taak om iets te programmeren tegenover het populaire WIDM. Dat gaat op zich niet heel slecht. RTL deed het weer met Weet ik veel, waar 934.000 belangstellenden voor waren te porren. Onder meer Danny Roelvink was te gast. Daarna was het weer aan Humberto Tan om zoveel mogelijk lieden naar de buis te trekken met zijn talkshow. Er keken 575.000 mensen.

SBS met Rob Kemps

Ook SBS heeft amusement geprogrammeerd op het prime time-tijdslot. Vanaf 20.00 uur moest Rob Kemps met zijn Ik hou van Holland lieden naar de buis krijgen. Gemiddeld keken 339.000 mensen. Daarna was het de beurt aan De Alleskunner, waar 480.000 televisiekijkers voor waren te porren.

Verborgen Verleden en MolTalk

Het is tegenwoordig zo dat na afloop van een populair televisieprogramma nog weleens wordt nagepraat in een ander programma. Dat is ook het geval bij Wie is de Mol?. Naar het zogeheten MolTalk op NPO 3 keken 801.000 individuen. Verder was er op NPO 2 een aflevering van Verborgen Verleden met politica Lilianne Ploumen. Daar keken 671.000 mensen naar. The Connection op NPO 1 haalde 1,03 miljoen kijkers naar de televisie.

Er was ook sport: de samenvattingen van de Eredivisie trokken 1,03 miljoen kijkers en de WK afstanden schaatsen 1,05 miljoen. 

Meer over