De kijkcijfers van zaterdag 9 januari

De TV van gisteren: Wie is de mol? dendert door

10 januari 2021 09:12 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Wie is de mol? begon vorige week het nieuwe seizoen met een kijkcijferrecord. Er keken toen 3.11 miljoen mensen. Deze week waren het er net iets minder, maar het is nog altijd een mooi aantal.
Er stemden 2.92 miljoen mensen af op het NPO 1-programma, en daarmee is het uiteraard het best bekeken programma van de zaterdagavond. Zelfs het Journaal van 20.00 uur kan niet tippen aan het WIDM-geweld. Op Twitter werd uiteraard weer vrolijk meegepuzzeld. Moltalk was overigens goed voor 942.000 kijkers.

Amusement op RTL 4

Wie is de mol? verslaan is een lastig verhaal natuurlijk, maar de achterstand is wel heel groot. Het eerst amusementsprogramma in de daglijst na Wie is de mol? is BankGiro miljonairsNaar de spannende quiz van presentator Robert ten Brink keken 1.4 miljoen mensen, wat echt wel een mooi aantal is. Daarvoor stond op dezelfde zender Weet ik veel geprogrammeerd, dat ook best prima scoorde. Er keken 1.39 miljoen mensen. 

Ronald Goedemondt bij SBS

SBS 6 ondernam een poging om wat kijkers weg te kapen bij RTL en de NPO met een show van cabaretier Ronald Goedemondt. Dat lukte tot een bepaalde hoogte, want de komiek moest het doen met 543.000 kijkers. Dat was overigens ook zo ongeveer het enige kijkcijfergeweld gedurende de avond voor SBS. 

Op NPO 1 scoorde verder Kassa weer prima met 1.25 miljoen belangstellenden. Ook de samenvattingen van de Eredivisie werden goed bekeken (1.11 miljoen). Nieuwe boeren moet genoegen nemen met 666.000 kijkers.

Meer over