De TV van gisteren: Wie Is De Mol? nét te sterk voor Linda de Mol

10 januari 2016 08:26 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Linda bleek niet opgewassen tegen de mol. De tweede aflevering van Wie Is De Mol? werd een tikje beter bekeken dan Weet Ik Veel.

De RTL kennisquiz had met 1.7 miljoen kijkers op zich een prima seizoensopener te pakken. Daarmee snoept RTL een klein half miljoen kijkers bij de NPO weg. Vorige week zagen ruim 2.1 miljoen molloten de show, ditmaal zaten er "slechts" 1.84 miljoen klaar.

Ether discipline

In de tweede aflevering van Wie Is De Mol? ontpopte Ellie Lust zich al snel als dé ster van de show. De politiewoordvoerder is niet alleen bloedserieus, maar ook nog eens zo fanatiek dat er amper een lachje vanaf lijkt te kunnen. Ze probeert de orde in de groep te houden en deed schijnbaar vergeefse pogingen de anderen bij te brengen hoe je een portofoon moet gebruiken. Etherdiscipline is het toverwoord en dat bracht heel wat teweeg.

Twitterend Nederland genoot nog meer van Ellie tijdens de tweede opdracht. Waar de andere kandidaten daadwerkelijk de tempel binnenliepen om cryptische aanwijzingen te krijgen van vijf voormalige Mollen, pakte Lust het totaal anders aan. Ze besloot de tempeltuinen uit te kammen alsof het een crime scene was in de heilige overtuiging dat er ergens een vrijstelling of twee verborgen moest liggen. Dat bleek niet het geval.

Ondanks die blunder had Ellie mazzel, ze overleefde de uitzending. En dat is meer dan SBS-gezicht Airen Mylene kan zeggen. Uit de test bleek dat ze het minst van de Mol wist en moest tot ieders grote schrik naar huis. Ook in MolTalk, goed voor een wat magere 956.000 kijkers, was iedereen verbaasd dat uitgerekend Airen het eerste slachtoffer was.

Weet Ik Veel

Ondertussen speelde Linda de Mol de eerste aflevering van een heel ander spel: kennisquiz Weet Ik Veel? waarin drie BN'ers hun kennis testen tegen die van 300 studenten in de zaal en alle thuisspelers via de mobiele app. Al kun je nooit iedereen tevreden stellen.

All You Need Is Love

RTL revancheerde zich later op de avond behoorlijk dankzij Robert ten Brink en de allereerste All You Need Is Love van het seizoen. Waar NPO 1 concurrent Cojones 761.000 kijkers aan zich wist te binden, deed Dr. Love het met 1.89 miljoen toch een heel stuk beter. Ten Brink maakte daarmee het best bekeken amusementsprogramma van de zaterdag en de tissues waren wederom niet aan te slepen.

Ook was er nog wat onenigheid over de talenknobbel van Robert...

Meer over