De TV van gisteren: Wie Is De Mol? nipt verslagen door All You Need

17 januari 2016 07:36 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Ze waren geen directe concurrenten, maar NPO 1 kijkcijferkanon Wie Is De Mol? werd nét iets minder bekeken dan RTL 4 gigant All You Need Is Love. 

Het scheelde niet veel: Wie Is De Mol? kon rekenen op 2.05 miljoen kijkers, terwijl Dr. Love later op RTL 4 goed was voor 2.08 miljoen. 

Spannende molstrijd

Aflevering drie van Wie Is De Mol? had als titel "Wie Schrijft Die Blijft" en dat had op het eerste gezicht absoluut niks te maken met de opdrachten die de groep moest volbrengen. Allereerst werden ze uitgedaagd in een complexe zoektocht naar versnipperde geldbedragen die kriskras door Santo Domingo verborgen waren. Er viel veel geld te verdienen en dat was absoluut niet wat de mol wilde. In de eerste aflevering onthulde Art Rooijakkers al dat op de achterkant van alle biljetten een deel van de foto van de Mol te zien is. Des te meer papiergeld in het spel is, hoe riskanter het wordt voor de mol. Zeker omdat de spelers er nu achter zijn dat het geld een duidelijke aanwijzing is. Voorlopig lijkt iedereen nog in het duister te tasten.

Wat des te meer reden is domweg gewoon even te ontspannen...

Verborgen Verleden

RTL 4 deed het prima met de kennisquiz Weet Ik Veel?. Uiteindelijk bleek Anniko van Santen de BN'er bolleboos van de week en zagen 1.8 miljoen mensen hoe ze 28.000 euro aan prijzengeld binnen wist te slepen. Een behoorlijk deel daarvan ging naar de door haar schoonmoeder bestierde kledingbank. Maar in de luwte van het kijkcijfergeweld ging Loes Luca op NPO 2 op zoek naar haar verborgen verleden. Ze wist al dat haar vader eigenlijk op mannen viel, maar 534.000 kijkers kwamen er samen met de komische actrice achter dat sommige van haar voorvaderen ruige zeelieden waren.

Pauls Puberkookshow

In de vooravond van NPO 3 startte Paul de Leeuw vorige week het tweede seizoen van Pauls Puber Kook Show. Hij wist 230.000 kijkers te boeien met de uitzending die voor een belangrijk deel in het teken stond van het tijdig ontdekken van zaadbalkanker. Op geheel eigen wijze slaagde Paul er in dit toch gevoelige onderwerp te behandelen. Ook kreeg hij drie tieners zover zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven voor de goede zaak. Het trio liet de broek zakken en checkte eigenhandig hun zaakje op mogelijke eigenaardigheden.

En dat maakte de nodige reacties los...

Meer over