De TV van gisteren: Wie Is De Mol? scoort 2.4 miljoen kijkers

22 januari 2017 08:36 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Met 2.39 miljoen kijkers mag Wie is de Mol? zich met afstand het best bekeken programma van de dag noemen. NPO 1 laat concurrent RTL 4 ver achter zich.

In de derde aflevering van het door Art Rooijakkers gepresenteerde kijkcijferkanon gebeurde weer zo ontzettend veel dat de concurrentie het nakijken had. Daarna leverde Wie steelt mijn show? een stuk minder kijkers op: 850.000 mensen zagen hoe Paul de Leeuw de zaal in Drenthe op z'n kop zette. In tegenstelling tot de eerdere afleveringen, werd nu overwegend positief gereageerd.

RTL 4 scoort stabiel

Het is de vraag waar Wie is de Mol? kijkers naar toe zappen als het programma is afgelopen rond 21.30 uur. Natuurlijk zijn er mensen die doorschakelen naar NPO 3 waar Moltalk een meer dan keurige 802.000 kijkers scoorde. Maar waar gaat de rest naar toe? Waarschijnlijk niet naar RTL 4, dat zich op primetime heeft gestabiliseerd. Gemiddeld kijken zo'n anderhalf miljoen mensen naar de primetime programmering van de zender. 1.57 miljoen kijkers klaar voor een nieuwe Weet ik veel? daarna volgde All you need is love dat uitkwam op 1.63 miljoen. Op Twitter deden mensen wel hun beklag over de vele en vooral opvallende reclames.

Record voor Naar Bed Met Irene

De vermiste, zappende molloten deden naar alle waarschijnlijkheid ook SBS 6 niet aan. De zender kwam de hele avond niet boven het half miljoen uit. De avondvullende familiefilm Brave scoorde 317.000 kijkers terwijl Hart van Nederland en Shownieuws een voor hun doen wat teleurstellende 404.000 en 416.000 kijkers aan zich wisten te binden. De start van het tweede seizoen Naar bed met Irene deed het vergeleken met de eerste reeks een stuk beter. Sterker nog: Irene Moors scoorde nog nooit zo hoog: 418.000 kijkers lagen klaar voor haar rendez voustje met de jarige André Hazes. En die zei best leuke dingen, vonden de mensen.

Meer over