Kijkcijfers zaterdag 7 januari 2022

De TV van gisteren: Wie Is De Mol? verpulvert als vanouds alle concurrentie

8 januari 2023 08:04 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Een nieuw jaar betekent ook de start van een nieuw seizoen Wie is de Mol? Nederland keek kennelijk reikhalzend uit naar de show: de eerste aflevering werd door een indrukwekkende 2,63 miljoen mensen gezien.

In de strijd om de zaterdagavond geeft NPO 1 de concurrentie het nakijken.

Wie is de winnaar

De start van het 23e seizoen van de AVROTROS-hit Wie is de Mol? is met 2,63 miljoen zelfs beter bekeken dan het Acht uur journaal dat op de 2 miljoen bleef steken.

De openingsaflevering was spectaculair en verwarrend, zo werd de Mol ogenschijnlijk pas gekozen toen de groep compleet was en de camera's draaiden. Iedere deelnemer kreeg in het bijzijn van de anderen een telefoontje van oud-Mol Everon Hooi die hen vertelde of ze kandidaat of Mol waren.

Direct na de uitzending trok MolTalk op NPO 3 nog eens 1 miljoen kijkers terwijl op NPO 1 een riante 1,4 miljoen kijkers bleven zitten voor Ik vertrek. 

RTL 4 onder het miljoen

RTL 4 begon 2023 met een nieuwe reeks Weet ik veel. De spelshow van Beau van Erven Dorens was het best presterende programma van de dag, maar bleef met 919.000 kijkers ver van de miljoengrens. Na de kennisquiz ging het goed mis toen Renze op zaterdag geheel in het teken stond van De vrienden van Amstel Live. De ervaring leert dat mensen liever naar een feestje gaan dan er naar kijken, waardoor de gesponsorde talkshows rond het evenement altijd matig scoren. Ook dit jaar keken er slechts 489.000 mensen en dat is voor een programma op primetime RTL 4 bar weinig.

SBS 6 blijft achter

Ook SBS 6 begon 2023 met een gloednieuwe zaterdagavondprogrammering die grotendeels ongezien bleef. De start van het tweede seizoen Tribute: battle of the bands presteerde nog het best met 665.000 kijkers. Na de talentenjacht debuteerde Kees Tol met het door de gokindustrie gesponsorde quizprogramma Casino royaalEen zeer bescheiden 492.000 kijkers bleef plakken om te zien hoe het spel gespeeld werd. 

Meer over