De kijkcijfers van zaterdag 15 januari

De TV van gisteren: Wie Is De Mol? scoort boven de 3 miljoen

16 januari 2022 09:16 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© AVROTROS
Wie is de Mol? dendert maar door op de zaterdagavond. Waar het programma vorige week nog net onder de 3 miljoen kijkers bleef, zat Wie is de Mol? er gisteren weer boven.
Dagelijks scoort het Journaal van 20.00 uur de meeste kijkers, maar op zaterdag is sinds enkele weken alles anders. Wie is de Mol? (NPO 1) verpulvert alles en iedereen. Naar de aflevering van gisteren keken in totaal 3.08 miljoen mensen. Dat zijn er bijna net zoveel als de eerste aflevering en meer dan de tweede. Vanaf de bank werd uiteraard lekker meegepuzzeld. 

Weet ik veel

Iedereen weet dat concurreren met Wie is de Mol? een lastige zaak is, maar RTL 4 doet toch een behoorlijke poging. Met Weet ik veel scoort het een keurige vijfde plek in de kijkcijferlijst: er keken 1.21 miljoen mensen. Ook RTL Boulevard deed het prima, daar keken 1.17 miljoen mensen naar. Op dezelfde zender scoorde Better than ever 775.000 belangstellenden.

Matthijs gaat door

Ook Matthijs van Nieuwkerk meldde zich weer op de zaterdagavond met zijn Matthijs gaat door. Op een comfortabele plek, net na Wie is de Mol?, maar toch verlieten veel kijkers NPO 1. Van de ruim 3 miljoen bleven er 1.09 miljoen over die naar Matthijs bleven kijken. Veel van die lieden schakelden natuurlijk over naar NPO 3, waar nog even werd nagepraat over de Wie is de Mol?-aflevering in Moltalk. In totaal 1.06 miljoen kijkers waren er nog niet klaar mee en keken ernaar.

SBS 6

SBS 6 mengde zich ook in de strijd en deed dit met Tribute - Battle of the bands. Helemaal niet onaardig overigens, er keken 656.000 mensen en dat is gezien de concurrentie helemaal niet verkeerd. Naar het late Shownieuws werd ook gretig gekeken. 834.000 mensen zagen hoe de zaak rond The Voice werd behandeld.

Meer over