Kijkcijfers vrijdag 14 juni 2024

De TV van gisteren: Wilfred Genee onderuit én aan kop op eerste EK-avond

15 juni 2024 10:45 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot SBS 6
Een (voet)balletje kan raar rollen in tv-land: Wilfred Genee kreeg het op de eerste avond van het EK voetbal 2024 voor elkaar om SBS 6 zowel een kijkcijferpiek als een totaal dieptepunt te bieden.

De mannen van Vandaag inside wordt weleens aangemeten het testbeeld van SBS 6 te zijn. Wilfred Genee maakte dat vrijdag wel een beetje waar door zowel op primetime als de late avond op beeld te komen. Niet alles scoorde even geweldig.

Wrange Oranjequiz

Eén ding is duidelijk: kijkers zaten op primetime niet te wachten op de VI Oranjequiz waarin Wilfred fans van het programma aan de tand voelt over hun kennis. Voor de deelnemers vast een eer, maar de kijker kon het niet bekoren: slechts 245.000 mensen stemden af op het spelletje. Laten op de avond deed de eerste VI Oranje na elven weer goede zaken met 881.000 kijkers.

Voetballen maar

De start van het EK Voetbal zelf trok uiteraard het meeste bekijks. De openingswedstrijd Duitsland - Schotland leverde NPO 1 een riante 2.2 miljoen kijkers op. Studio Fussball doet het vervolgens ook goed met 917.000 kijkers. Wie niet van sport houdt, kon terecht bij de laatste 2 voor 12 van het seizoen waar 862.000 mensen meespeelden met Astrid Joosten.

RTL 4 in de marge

RTL 4 doet nog niet echt mee aan de oranjegekte. De weekfinale van Ik weet er alles van doet prima zaken met een slordige 700.000 kijkers, maar daarna voelde Bestemming X de invloed van het voetbal. De avontuurlijke realityshow van Nasrdin Dchar bleef haken op een pijnlijke 390.000 kijkers. Tweetende kijkers lijken het spelverloop ook wel te kunnen raden. Renze Klamer sloot de avond én deze reeks van Renze af met een een prima 537.000 kijkers.

*De in dit artikel genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp. Zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagrampagina @tinanijkamp

Meer over