De TV van gisteren: Willem Voogd ziet hoe 1.26 miljoen hem zien winnen

31 december 2016 08:13 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 2

De Slimste Mens blijft scoren: 1.26 miljoen mensen zagen hoe acteur Willem Voogd na zeven afleveringen in de finale won van Arjan Erkel en daarmee vrijwel zeker een plaats in de finale veilig stelde.

Voogd, bij de jeugd beter bekend als Mees Kees, bleek een behoorlijk fanatieke kandidaat die slecht tegen zijn verlies kon. Toch bleef hij wonderwel overeind in de finale tegen Erkel om uiteindelijk na zeven afleveringen af te zwaaien met goede papieren voor een comeback in de finaleweek. En dat lijkt kijkers te garanderen...

NPO 1 wint de avond

Toch is het NPO 1 dat er overtuigend met de kijkcijferwinst van tussen gaat. Flikken Maastricht scoort een aanzienlijke 1.87 miljoen kijkers en houdt de online gemoederen meer dan bezig. Daarna weet Van A naar B een degelijke 863.000 kijkers te boeien. Erica op reis deed daarna Myanmar aan en dat was goed voor een mieterse 830.000 kijkers. Als hekkensluiter zaten nog eens 526.000 mensen klaar voor 5 jaar later waar ditmaal Jeroen van Koningsbrugge zijn verhaal deed.

RTL 7 scoort beter dan RTL 4

Op de voorlaatste avond van het jaar bleek RTL 7 aanzienlijk sterker dan RTL 4 dankzij het WK darts dat 1.21 miljoen mensen trok. Op RTL 4 was een herhaling van de avondvullende comedyshow Gabbers te zien. De geinende gozers wisten nog steeds ruim 1 miljoen fans te amuseren.

Meer over