Kijkcijfers woensdag 8 juni

De TV van gisteren: Wout Weghorst helpt Nederland naar de winst in duel tegen Wales

9 juni 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© ANP / Maurice van Steen
Het Nederlands elftal onder leiding van Louis van Gaal vierde gisteren weer feest. Onder het toeziend oog van ruim 1,7 miljoen kijkers wist de ploeg met voornamelijk reservespelers met 1-2 te winnen van Wales.

Vlak voor het eindschot zag dat er echter nog heel anders uit.

Wales - Nederland

In de vijftigste minuut van het duel tussen Wales en Nederland scoorde Teun Koopmeiners al de 0-1. Lange tijd leek het erop dat dit de einduitslag zou worden. Uiteindelijk bleek niets minder waar. In de twee minuten extra tijd voor het eindschot maakte de Welse voetballer Rhys Norrington-Davies de gelijkmaker. Nederland liet het daar niet bijzitten; een minuut later zorgde Wout Weghorst voor de winnende goal.

Het Perfecte Plaatje in Argentinië

Voor de niet-voetballiefhebbers was er op deze woensdagavond ook genoeg vertier. Op NPO1 tikte het kunstprogramma Tussen Kunst & Kitsch 1,1 miljoen kijkers, op de voet gevolgd door het RTL4-programma Het Perfecte Plaatje in Argentinië. De 788.000 kijkers van die laatste zagen hoe Daphne Bunskoek nipt verloor van Tim den Besten en als allereerste de competitie moest verlaten.

Avond op SBS6

SBS6 deed het op zijn beurt stukken minder. Waar Vandaag Inside namelijk nog 688.000 kijkers wist aan te tikken, ging het zowel daarvoor als daarna beduidend minder. Zo werd de herhaling van Steenrijk, Straatarm met zanger Henk Dissel in de rol van de 'steenrijke' slechts bekeken door 422.000 kijkers. Enkel Hart van Nederland kwam in de buurt met 621.000 kijkers.

Meer over