De TV van gisteren: Witse wint de avond voor NPO 1

Witse heeft een grote kern trouwe fans. De Vlaamse krimi bleek met 1.37 miljoen kijkers  het populairste amusementsprogramma van de vrijdagavond.

Sowieso had NPO 1 een uitstekende avond. Ook Een tegen 100 bleek met 1.26 miljoen kijkers meer in trek dan Superkids van RTL 4 waar 1.11 miljoen mensen klaar voor zaten. Op de late avond won RTL dan wel weer glansrijk. RTL Late Night ging nét over de 1 miljoen grens heen, terwijl Pauw bleef steken op 628.000 kijkers. 

College Tour opent sterk

College tour begon op NPO 2 aan een nieuw seizoen. Ditmaal zagen 782.000 kijkers hoe cabaretier Jochem Myjer zijn wijsheid met Twan Huys en de nieuwe lichting studenten deelde. Op Twitter was men lovend over Myjers' ontwapenende eerlijkheid.

The Next Boy/Girl Band blijft stabiel

Dan door naar SBS 6 waar de vrijdagavond inmiddels relatief stabiel is qua kijkcijfers. Rad van fortuin beleefde donderdag een kijkcijferdieptepunt met 177.000 kijkers, maar de spelshow herpakte zich vrijdag met een keurige 396.000 kijkers. Vergeet daarbij ook niet dat de herhaling van het woordspelletje op de late avond ook nog eens 210.000 mensen wist te vermaken. En ook The next boy/girl band heeft met 563.000 kijkers een klein maar vast publiek aan zich gebonden dat vooral op Twitter actief is. De show was lange tijd zelfs trending topic, met kijkers die hun favoriete potentiele boy- of girlbandleden aanmoedigden.

En soms is zo'n talentenjacht keihard...

Meer over:

Reageren