De TV van gisteren: Yes-R gaat niet bepaald viral met What The #Hack

9 mei 2017 08:34 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot Avrotros

NPO 3 lanceerde What the #hack? waarin Yes-R nietsvermoedende mensen verrast met de risico's van hun online gedrag. Echt een hit was het niet.

Uiteindelijk zagen 132.000 mensen hoe Yes-R in het candid camera programma aantoonde dat social media met een beetje kwade wil een negatieve impact kan hebben. Zo werden mensen geheel tegen hun wil gebruikt voor een SOA-campagne en kregen vloggers te maken met hordes opdringerige fans. De show was zelfs het minst bekeken programma op NPO 3, maar voor wie wel keek was het een eye opener.

Of worden we ook een beetje gefopt?

Elvis is helemaal het einde

De maandagavond werd zoals altijd gedomineerd door vertrouwde programma's. NPO 1 gooide hoge ogen met Spoorloos, goed voor 1.74 miljoen en ook Radar en Het mooiste meisje van de klas hadden met respectievelijk 1.37 en 1.29 miljoen kijkers niets te klagen. RTL 4 beleefde ook een prima avond, mede dankzij Helemaal het einde waarin de markante familie Pos voor het oog van 965.000 kijkers niemand minder dan Elvis de Pelvis ontmoette en onverwacht grappig bleek.

Maar het programma is ook na afloop nog de moeite waard...

Priscilla Presley bij RTL Late Night

RTL had sowieso een Elvis-tintje op maandag, want bij RTL Late Night schoof Priscilla Presley aan. De inmiddels 71 jarige weduwe van the king kwam vertellen over de Europese tour van Elvis in Concert - The Wonder Of You. Echt veel extra belangstelling trok Priscilla niet, de talkshow bleef steken op 587.000 kijkers. Daar komt nog eens bij dat haar uiterlijk meer aandacht trok dan haar promopraatje.

Meester Frank kraait victorie

SBS 6 mag op de maandag inmiddels bogen op een onvervalste kijkcijferhit: Meester Frank Visser Doet Uitspraak is steevast goed voor een miljoenenpubliek. Ditmaal was meester Visser in Almere om zich voor het oog van 1.09 miljoen kijkers in een burengeschil rond haantje Kukel en de geluidsoverlast die hij veroorzaakt.

Meester Frank nam sowieso geen halve maatregelen...

Meer over