De TV van gisteren: Youp grote winnaar op oudejaarsavond

1 januari 2018 12:38 | kijkcijfers | Door Televizier

© Bob Bronshoff/Hekwerk Theaterproducties

Het duurde iets langer dan we van de kijkcijfer-onderzoekers gewend zijn, maar hier zijn dan eindelijk de cijfers van oudejaarsavond. De oudejaarsconference van Youp van 't Hek werd het best bekeken.

De inmiddels 63-jarige cabaretier speelde Een vloek en een zucht op NPO 1 en wist ruim 2,5 miljoen kijkers aan zich te binden. Cabaretvoorstellingen zijn altijd voer voor Twitterend Nederland, want iedereen heeft daar wel een mening over. Ook over Youp.

Guido Weijers

De grote vraag op oudejaarsavond was natuurlijk: wie gaat er winnen, Youp of Guido? Het antwoord op die vraag is al gegeven: Youp werd verreweg het meest bekeken. Zijn collega-cabaretier Guido Weijers was met zijn oudejaarsconference op RTL 4 goed voor ruim 1,1 miljoen kijkers. Daarmee staat Guido op plek 8 in de lijst met best bekeken programma's van de avond. De commentaren op Twitter waren niet mals.

Mindf*ck oudejaarsspecial

Ook Victor Mids was weer van de partij dit jaar op oudejaarsavond met Mindf*ck. En hij deed het zeker niet slecht. Op NPO 1 kon hij niet tippen aan de cijfers van Youp, maar met ruim 1,6 miljoen kijkers was hij na Youp het best bekeken programma van de avond. Hij verbaasde weer vriend en vijand met zijn trucs.

Meer over