De kijkcijfers van donderdag 31 december

De TV van gisteren: Youp is kijkcijferkanon

1 januari 2021 15:47 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot Korrel zout
Er was van alles te kiezen op televisie op oudjaarsdag. Verschillende cabaretiers en divers amusement. Wat betreft kijkcijfers trok Youp van 't Hek uiteindelijk aan het langste eind.

De routinier speelde zijn laatste oudejaarsconference. Omdat er geen publiek meer aanwezig kon zijn aan het eind van het jaar, kreeg de NPO 1-kijker een opname van drie weken geleden voorgeschoteld. Toen konden nog dertig mensen aanwezig zijn. Youp wist er iets van te maken en kreeg veel lof voor zijn conference. Er stemden 2.68 miljoen mensen af op de komiek en daarmee is hij verantwoordelijk voor het best bekeken programma van de dag, op het Nationaal aftelmoment na.

The Masked Singer wint op primetime

Youp speelde wat later op de avond en dus hadden de amusementsprogramma's op primetime geen 'last' van de cabaretier. De grote winnaar van dat tijdstip is The Masked Singer, waarin weer een aantal bekende Nederlanders zich in een pak propten om vervolgens een lied ten gehore te brengen. Er keken 2.38 miljoen mensen naar het RTL 4-programma. Uiteraard werd er gretig meegedaan op Twitter. 

Ook Matthijs van Nieuwkerk meldde zich op oudjaarsavond, en wel met een nieuw programma. Naar Matthijs gaat door keken net een miljoen kijkers en dat is dus enigszins teleurstellend te noemen als je het vergelijkt met het geweld van de BN'ers in pak. SBS 6 probeerde de concurrentie aan te vallen met een cabaretshow van Jochem Myjer, waar 753.000 mensen op afstemden. 

Guido Weijers

De derde cabaretier van de avond was natuurlijk Guido Weijers. Hij moest dit jaar voor het vuurwerk zorgen op RTL 4. Hij kreeg het tijdslot direct na The Masked Singer en kon daar mooi van profiteren. Hij scoorde ongeveer de helft van de kijkers van Youp, namelijk 1.28 miljoen. 

Meer over