De TV van gisteren: Zaterdagavond SBS goed van start

23 oktober 2016 08:30 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot SBS 6

SBS 6 zette vol in op de zaterdag met een gloednieuwe programmering. De debuutafleveringen van Wedden dat ik het kan (foto) en Talenten zonder centen wisten op te boksen tegen de concurrentie.

849.000 mensen zagen de weddenschapshow van Jeroen van der Boom en Sylvie Meis. Daarna waren een meer dan keurige 884.000 kijkers getuige van het tripje naar Tallinn dat Irene Moors maakte met het Volendamse trio Nick, Simon en Kees Tol. Toch zorgde vooral de comeback van Sylvie op de Nederlandse tv voor de nodige hilariteit.

                                                         

Verborgen verleden

Op NPO 2 zagen 480.000 mensen de start van een nieuw seizoen Verborgen verleden. Zanger René Froger dook in de historie van zij die voor hem kwamen en ontdekte eigenaardige zaken. Zo bleek hij familie van een poppenspeler en ook nog eens minder Mokums dan gedacht.

Vlaams cabaret scoort

RTL 4 heeft haar zaterdagavond nog altijd gewijd aan cabaret. Grande deluxe extra plus, de nieuwste show van Brigitte Kaandorp scoorde 880.000 kijkers. Daarna was het aan Philippe Geubels en zijn programma Made in Belgium. Hij bleek de winnaar op de late avond, maar liefst 1 miljoen mensen zaten klaar voor de ultradroge grappen en grollen van de Vlaming.

 

Meer over