Kijkcijfers 7 augustus 2022

De TV van gisteren: Zomergasten trekt met Derk Sauer meeste kijkcijfers tot nu toe

8 augustus 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Het nieuwe seizoen van Zomergasten kende al een goede start met Humberto Tan, maar journalist en media-ondernemer Derk Sauer wist gisteravond de tongen los te maken bij de kijkers. Hij sprak onder andere over het Rusland in de jaren negentig.

De aflevering van vorige week met econoom Sandra Phlippen wist nog geen 400.000 kijkers te trekken, maar de Zomergasten-uitzending met Derk Sauer trok tot nu toe de meeste kijkers van dit seizoen, namelijk een goede 685.000. De oprichter van The Moscow Times vertelde onder andere over de gevolgen van propaganda en over de tijd dat Boris Jeltsin als president werd verkozen. Veel kijkers vinden hem een erg boeiende gast en luisterden met open mond.

Reizen Waes

Gisteravond was ook alweer de laatste aflevering van Reizen Waes Wereldsteden van dit seizoen. Tom Waes reisde voor zijn laatste trip af naar Mexico-City en trok daarmee 481.000 kijkers. De stad stond in het verleden vooral bekend om de criminaliteit en vervuiling, maar Tom liet de kijkers vooral zien dat de enorme stad de laatste jaren enorme veranderingen heeft ondergaan.

Studio Sport Eredivisie

Voor voetbalfans kon hun geluk niet op, want de start van de Eredivisie werd gisteren weer ingeluid. De samenvattingen op Studio Sport trok dan ook ruim 1,2 miljoen liefhebbers en was daar mee het een na best bekeken programma van de avond.

Floortje naar het Einde van de Wereld

NPO3 weet met de herhalingen van Floortje Naar het Einde van de Wereld nog steeds veel mensen te trekken. Ook gisteravond stemden er 741.000 kijkers af naar het reisprogramma, waarin Floortje Dessing afreisde naar het verre Papoea Nieuw Guinea, waarin een Nederlands stel onder primitieve omstandigheden mensen medische zorg geven.

Meer over