Kijkcijfers 24 juli 2022

De TV van gisteren: Humberto Tan raakt kijkers met zijn verhaal in Zomergasten

25 juli 2022 09:08 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Gisteravond ging een nieuw seizoen van Zomergasten van start met als eerste gast Humberto Tan. Het interview trok een mooie 526.000 kijkers, bij wie Humberto veel sympathie wist te wekken met zijn verhalen.

Toen aangekondigd werd dat Humberto zou plaats nemen aan tafel bij Janine Abbring, zorgde dit bij sommige kijkers eerst voor verbazing. Hij zou namelijk “te licht gekwalificeerd” zijn werd er geroepen. Maar gisteravond liet de presentator een hele andere kant van zichzelf zien en sprak hij open over zijn jeugd, het overlijden van zijn broer en zijn liefde voor de natuur. Kijkers waren uiteindelijk aangenaam verrast met zijn optreden.

Klassiekers met Kleinsma

Simone Kleinsma had gisteravond niemand minder dan Gerard Cox te gast in Klassiekers met Kleinsma. De Rotterdammer zong onder andere het nummer Ketelbinkie en raakte daarmee een gevoelige snaar bij de kijker.

Tour de France

Daarnaast kwam gisteren een eind aan de Tour de France. Na drie weken lang ploeteren door het Franse landschap eindigde het peloton op de Champs Élysées in Parijs. Ruim 1,5 miljoen kijkers zagen hoe Jasper Philipsen de slotetappe op zijn naam wist te schrijven, maar de grote winnaars zaten in de Jumbo Visma ploeg. Jonas Vingegaard werd met de gele trui de winnaar van de Tour, en teamgenoot Wout van Aert sleepte de groene trui in de wacht.

Postcode Loterij Een Tegen 50

De herhalingen van Postcolde Loterij Één Tegen 50 doen het lang niet slecht. Het spelprogramma trok 581.000 kijkers en pakte daarmee zelfs de zesde plek in de kijkcijfer Top-25. De herhaling van Beat The Champions trok wat minder kijkers, en moest het met 412.000 kijkers doen.

Meer over