De TV van gisteren: Zomergasten met Hedy d'Ancona niet zo populair

De Zomergasten-uitzending met gaste Hedy d'Ancona is met 409.000 kijkers de minst bekeken tot nu toe. Het zal geen verrassing zijn dat de sport vele malen beter werd bekeken.

Feministe en oud-politica Hedy d'Ancona (78) had fragmenten uitgekozen van o.a. Adèle Bloemendaal, Koot & Bie en de Duitse bondskanselier Angela Merkel en zorgde voor een genoeglijke avond voor de meeste kijkers.

In Zomergasten zat een ongelooflijk ongemakkelijk fragment toen interviewer Thomas Erdbrink zijn gaste vroeg of ze ooit had overwogen naar partner, kunstenaar Aat Veldhoen, aan een vroegtijdig einde te helpen nadat hij een herseninfarct had gehad.

Hockey

Het best bekeken programma van de avond was Rio Live met 2,1 miljoen kijkers, Eredivisie voetbal ging ook lekker dankzij 2 miljoen kijkers. Veel mensen zullen een beetje moe op het werk zitten omdat ze wakker zijn bleven voor het mannen hockeyelftal. De oranje-heren namen het in de kwartfinale op tegen favoriet Australië en wonnen met klinkende cijfers: 4-0. 1,4 miljoen mensen zagen het live gebeuren.

Studio Olympic Park

In de talkshow Studio Olympic Park (1,9 miljoen kijkers) waren de zwemsters te gast die nu niet direct een succesvol toernooi achter de rug hebben. Vooral Ranomi Kromowidjojo zat het niet lekker dat iedereen maar een gouden plak van haar verwachtte.

De zwemster haalde ook nog uit naar de NOS die volgens haar erop uit is om tranen te zien tijdens interviews.

Meer over:

Reageren