De kijkcijfers van zondag 20 juli 2020

De TV van gisteren: Zomergasten met Typhoon geen kijkcijferkanon

20 juli 2020 08:24 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Diederick Bulstra
De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Zomergasten met Typhoon als gast haalde geen geweldige score op zondagavond. Het gesprek tussen de artiest en presentatrice Janine Abbring trok 378.000 kijkers.

Zomergasten is aan zijn 33e seizoen bezig, maar de kijker koos op zondagavond vooral voor andere televisie. Wellicht dat Inez Weski, Nazmiye Oral, Jaap Goudsmit, Carola Schouten en Ilja Leonard Pfeijffer de komende weken wel wat meer kijkers naar NPO2 weten te trekken.

Amusement 

Zondag was Caroline Tensen met haar Eén tegen 50 weer een succes. 1,2 miljoen mensen stemden op het programma af, waar Love is in the air op RTL4 ook nog eens 973.000 kijkers trok. Op NPO1 deed The Great British Bake Off na een weekje onderbreking vanwege de themadag van de NPO over racisme van zich spreken met 849.000 kijkers.

Max Verstappen

Het best bekeken programma was het NOS journaal van 20.00 uur, gevolgd door Eén tegen 50. Het brons was voor de Formule 1. 1,11 miljoen mensen zagen hoe Max Verstappen in de opwarmronde zijn bolide tegen de muur zette, maar dankzij zijn monteurs kon hij vijf minuten later toch aan de race beginnen. De Nederlander deed het uitstekend en werd tweede achter Lewis Hamilton.

Meer over