Kijkcijfers dinsdag 2 juli 2019

De TV van gisteren: Zomerstop M kost veel kijkers

Sinds M met zomerstop is, is het rap bergafwaarts gegaan met de kijkcijfers in de vooravond op NPO 1. De zender zendt nu herhalingen van de natuurserie Dynasties uit, maar daar kijken veel minder mensen naar.
Gisteren zagen 398.000 mensen Dynasties, Margriet van der Linden trok vorige week nog bijna 900.000 kijkers. Voor de talkshowliefhebbers is het nog even doorbijten deze zomer. DWDD komt pas in september terug, tot die tijd zijn er op NPO 1 verschillende herhalingen te zien omdat de bazen van de zender denken dat er hartje zomer te weinig kijkers zijn. De mensen die bleven hangen voor Dynasties kenden trouwens een emotioneel begin van de avond. 

Engeland - Amerika

NPO 3 had veruit de beste cijfers van de avond dankzij het WK voetbal voor vrouwen. De VS versloeg Engeland in een zinderende wedstrijd met 2-1 en die wedstrijd trok bijna 2 miljoen kijkers. Engeland ging ten onder omdat een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar was dat wel zo?

Beau en de veteranen

Dan de andere opvallende zaken: de tweede aflevering van Het Spaanse dorp Polopos trok 511.000 kijkers, Hoeveel ben je waard? op SBS 6 kwam tot precies 500.000 en Beau en de veteranen wist op RTL 4 slechts 398.000 bij elkaar te sprokkelen. Het was de laatste aflevering waarin Beau na zes maanden de veteranen weer opzocht. 

 

Meer over:

Reageren