De TV van gisteren: Zorg.nu start met 1 miljoen kijkers

Antoinette Hertsenberg hield, in het door haarzelf bedachte programma Zorg.nu, de Nederlandse gezondheidszorg tegen het licht en trok daarmee 1 miljoen kijkers.

In Zorg.nu kwam bijvoorbeeld IVF aan bod. We zagen een stel dat wanhopig graag een kind wilde maar moest uitwijken naar het buitenland omdat het daar beter geholpen kon worden.

RTL Live

RTL Live, het nieuwe middagprogramma van RTL was aan haar tweede uitzending toe. Ditmaal was Angela Groothuizen aan de beurt. Zij ontving minister Jet Bussemaker als hoofdgast en trok daarmee 312.000 kijkers. Iets minder dan Albert Verlinde op maandag deed en bovendien minder dan grote concurrent Tijd voor MAX dat uitkwam op 331.000 kijkers. De kritiek op RTL Live blijft hetzelfde als de dag ervoor.

En dan is er nog dat tijdstip van 5 uur.

De rijdende rechter

John Reid aka De rijdende rechter was terug voor een tweede seizoen. Zijn aanwezigheid was gewenst in Suwald waar hij zijn oordeeld moest vellen over een zogenaamde gluurschuur. Jan Tenniglo baalde omdat hij door zijn keukenraam uitzicht heeft op de schuur van de familie Boskma. De familie Boskma beschuldigde Tenniglo van gluren. En daarna ging het al snel over seks.

Veronica scoort met film

Opmerkelijk is de score van Veronica. Er keken 572.000 mensen naar de filmpremière van Lucy en dat is knap gedaan. Want tegenwoordig is het niet meer vanzelfsprekend dat films bij de eerste viewing hoge kijkcijfers opleveren. We houden de zender de komende maanden in de gaten!

Reageren